Informasi Terkini

Kursus ini telah diadakan selama 2 hari iaitu bermula pada 24 hingga 25 Oktober 2018 bertempat di Dewan Kelab Belia, Daerah Nabawan.  Kursus ini dianjurkan dengan kerjasama daripada Syarikat Tasek Emas Enterprise yang telah dihadiri seramai 30 orang usahawan daripada Cawangan Nabawan.

Antara topik-topik yang telah disampaikan adalah seperti berikut:

1.  Pengenalan Teknologi Pemprosesan Hasilan Sos dan Jem Buah-buahan

2.  Pemprosesan Sos Cili Pedas

3.  Pemprosesan Sos Cili Buah

4.  Pemprosesan Jem Buah (Cempadak, Pisang dan Bambangan)

Majlis penutupan dan penyampaian sijil telah disempurnakan oleh En. Hassan Ahmad, Pengurus Pembangunan (Keusahawanan dan Pemasaran) yang turut dihadiri oleh En. Maning Ambikin, Pengurus Cawangan Nabawan.