Informasi Terkini

  • Program dan Latihan
    • Program Pengarah Urusan Bersama Peminjam Bermasalah (4920)

      2019-05-10 10:27:36

      Pada 29hb April 2019, Cawangan Penampang telah menganjurkan program khas perjumpaan En. Freddy Rantau, Pengarah Urusan Yayasan Usaha Maju bersama peminjam bermasalah. Program ini adalah satu...

    • Seminar ICT Yayasan Usaha Maju 2019 (7247)

      2019-04-04 11:46:05

      Buat julung-julung kalinya YUM telah menganjurkan Seminar ICT pada 31 Mac 2019 hingga 01 April 2019, bertempat di Hotel Platinum Lintas, Kota Kinabalu. Seminar yang disertai oleh lebih 30 orang...

    • KURSUS PENTADBIR PUSAT

      KURSUS PENTADBIR PUSAT (14276)

      2018-08-08 16:57:41

      Pengalaman menunjukkan bahawa ahli-ahli YUM mempunyai peluang yang lebih tinggi untuk berjaya sekiranya mereka mempunyai Pusat yang berjaya. Pentadbir Pusat memainkan peranan penting dalam...

    << < 1 2 3 4 5 6 > >> (6)
  • Berita Semasa
    • KURSUS PENGURUSAN KEWANGAN PERNIAGAAN CAWANGAN KENINGAU (1999)

      2019-07-26 15:35:58

      YUM dengan kerjasama IXCHEL Corporation (M) Sdn. Bhd telah menganjurkan Kursus Pengurusan Kewangan Perniagaan kepada ahli-ahli Cawangan Keningau pada 15 hingga 16 Julai 2019 iaitu selama 2 hari. ...

    • KEMPEN DERMA DARAH TAHUN 2019 (2075)

      2019-07-24 13:57:21

      Koperasi Yayasan Usaha Maju Sabah Berhad (KO-YUM BHD) dengam kerjasama Unit Tabung Darah, Hospital Queen Elizabeth Kota Kinabalu telah menganjurkan Kempen Derma Darah. Program ini telah diadakan...

    • Kakitangan Berpindah Tempat Bertugas (2062)

      2019-07-23 10:32:16

      Kakitangan Berpindah Tempat Bertugas Nama Jawatan Dari Ke Tarikh Lapor Diri Pn. Suferra Diness Kerani Akaun Cawangan Telupid Unit Kewangan dan Akaun, Ibu Pejabat 15 Julai 2019...

    << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 > >> (16)

YUM telah menganjurkan Kursus Latihan Pengendali Makanan dengan kerjasama daripada Akademi Intan Bandaraya pada 31 Januari 2019 bertempat di The Gem Hotel, Beaufort.  Seramai 50 orang usahawan daripada Cawangan Beaufort telah menghadiri kursus tersebut.

Antara topik-topik yang disampaikan adalah Kebersihan Makanan, Keselamatan Makanan dan Faktor-faktor Kritikal Keracunan Makanan.

Majlis Penutupan dan penyampaiain sijil telah dilakukan oleh En. Hassan Ahmad, Pengurus Pembangunan (Keusahawanan dan Pemasaran).