Majlis graduasi ke-3 program SME@UMS 2017 melakar sejarah tersendiri kerana seramai 20 orang Ketua Pegawai Ekesuktif (CEO) Perusahaan Kecil Dan Sederhana Sabah telah berjaya menamatkan program yang bermula pada 05 Ogos hingga 25 November 2017.

Syabas dan tahniah kepada 3 usahawan YUM yang telah terpilih mengikuti program SME@UMS 2017 iaitu Pn.Norafizawati Binti Jopiling(Touch Link Technology) daripada Cawangan Tuaran, Pn.Siti Zubaidah Manahing (Marvellous S2 Enterprise) daripada Cawangan Lahad Datu dan Pn.Kuinah Danna Lisa Sominggau (Feel Good Wellness) daripada Cawangan Keningau.

Perlaksanaan program SME@UMS 2017 yang berteraskan latihan secara Hands-On ini mampu meningkatkan ilmu pengetahuan dan pengalaman untuk mengembangkan dan menambahbaik prestasi perusahaan di peringkat domistik dan global.Program ini mampu melahirkan CEO bertaraf global bagi membantu meningkatkan prestasi PKS di Sabah.Sumbangan PKS dalam pertumbuhan ekonomi negara tidak dapat dinafikan bukan sahaja menyediakan peluang pekerjaan tetapi juga menjana kekayaan negara.Ini adalah sejajar dengan aspirasi kerajaan untuk menjadikan Malaysia sebuah negara berpendapatan tinggi menjelang 2020.

Adalah diharapkan ilmu pengetahuan dan kemahiran yang diperolehi menerusi program seumpama ini dapat memberi impak yang positif kepada usahawan YUM sejajar dengan matlamat untuk memberi pendedahan dan latihan dalam mengurus serta mengembangkan perniagaan di peringkat global. Sehubungan dengan itu akan lebih ramai usahawan YUM yang juga CEO syarikat menjadi role model kejayaan Perusahaan Kecil Dan Sederhana di Sabah.