Jawatankuasa Ketua-Ketua Pusat Yayasan Usaha Maju (JKePYUM) Cawangan Beaufort dengan kerjasama YUM Cawangan Beaufort telah bersama-sama menjayakan Majlis Hari Keluarga Ahli YUM Cawangan Beaufort sempena Sambutan Jubli Perak 25 tahun YUM.  Majlis ini telah diadakan pada 14 Mac 2020 di Pantai Kenangan, Bongawan Sabah yang telah dihadiri oleh seramai lebih kurang 400 orang yang terdiri daripada ahli-ahli YUM, keluarga ahli serta kakitangan YUM.

Perasmian majis telah disempurnakan oleh En. Freddy Rantau, Pengarah Urusan YUM dengan gimik perasmian menerbangkan Wau yang mempunyai lambang logo Jubli Perak YUM dan disusuli dengan permainan gasing.  Turut hadir dalam majlis tersebut ialah En. Ali Rahman Yusof, Setiausaha kepada YB Dr. Daud Yusof, En. Abdul Hamid Sani, Timbalan Pengarah Urusan, En. Jayari Hj. Misuari, Penolong Pengarah Urusan (Pembangunan), En. Roseli Sindong, Penolong Pengarah Urusan (Perancangan), En. Constantine Michael, Pengurus Operasi Wilayah Pedalaman, En. Frankie Gurianah, Pengurus Cawangan Beaufort, Cik Daisy Livinu, Pegawai Pembangunan (Program Khas) dan Pn. Dolniah Apuk, Pengerusi Ketua Pusat Cawangan Beaufort.

Majlis ini telah dimeriahkan dengan pelbagai acara yang menarik diantaranya ialah tarian zumba, lumba lari dalam karung, meniup belon, bola tampar, tarik tali, kerusi beracun dan acara tukar hadiah antara Pusat.  Manakala acara kemuncaknya adalah penyampaian Anugerah Khas.

Penerima Anugerah Khas adalah seperti berikut:

Anugerah Pusat Cemerlang

1.  Pusat Biau Bongawan  

Anugerah Ketua Pusat Cemerlang

1.  Pn. Amas @ Zaleha binti Yusof @ Md. Yusof (Pusat Biau Bongawan)

2.  Pn. Banun binti Yusof (Pusat Darat Pauh)

3.  Pn. Noria binti Balang (Pusat Batu 60)